perjantai 7. helmikuuta 2014

Syyssyrinat ja Riistapäevä Vaarantalolla 12.10.2013

Riistapäeväväkeä Vaarantalon pihassa

Ekomuseohankkeen yleisötapahtumana Vaarankylän kyläyhdistys yhteistyössä metsästysseura Hukkalan Erän kanssa järjesti Vaarantalolla riistapäivän vetonaulanaan aito, oikea hirvikeitto, jollaista mm. kaupunkilaiset harvoin pääsevät nauttimaan. Tapahtuman yhteistyötahoiksi tuli myös Paltamo – kaikilla mukavuuksilla hanke.

Hirvenlihakeittoa soppatykistä

Yleisöä viihdyttivät mm. Kiveksen rosvot – musiikkiesitys, Vesa Hyyryläinen ja Heljä Pylvänäinen Eino Leinon runoihin sävelletyllä musiikilla sekä Jonna Moilanen järjestämällä hevoskyytiä.

Kiveksen rosvot

Vesa Hyyryläinen ja Heljä Pylvänäinen esittivät Eino Leinon runoja
Hevoskyytiä riistapäevänä

Metsästysseura oli koonnut kotarakennukseen hirvensarvinäyttelyn ja tietovisan. Metsästyskoirat olivat myös läsnä ja tutustumisen kohteena.

Metsästysseuran sarvinäyttely ja kisa

Metsästysseuran jäsenet jalkautuivat yleisön joukkoon kertomaan metsästyksestä ja vastailemaan yleisössä heränneisiin metsästystä koskeviin kysymyksiin. Leikkimielinen ”mykläytyskisa” hauskutti yleisöä.

Mykläytyskisa käynnissä

Paikallista lähiruokaa ym. paikallisia tuotteita oli tarjolla yleisön ostettavaksi.




Sisällä Vaarantalossa oli runsas täytettyjen eläinten näyttely sekä vanhoja pyydyksiä ja metsästykseen tarvittavaa muuta välineistöä, kuten vanhat kunnon metsäsukset. Nonstoppina salissa pyöri Jukka Leinosen kokoama luontokuvanäyttely. Kunta esitteli ja myi uutta pitäjänhistoria-kirjaa ja sisällä oli myös muita tuote- ja yhdistysesittelyjä.

Täytettyjä eläimiä ja vanhoja pyydyksiä

Yleisön joukossa oli myös ulkomaalaisia, sillä Ekomuseo hankkeen italialaiset hankekumppanit olivat tutustumassa suomalaisiin kumppaneihinsa. Vaarantalolla pidettiin samalla heidän kanssaan hankkeeseen liittyvä seminaari, jossa mm. esiteltiin Vaarankylän ekomuseokarttaan tulevaa aineistoa.

Terttu Väisänen esittelemässä Vaarankylän aineistoa vierellään Anna Huusko

Italialaiset hankekumppanit  palaverissa Vaarantalolla


Lisää kuvia: Paltamo-Seuran kuvagalleriassa

Teksti: Terttu Väisänen

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti