sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Tervoa, raotoa ja rosvoja Hakasuon myllyllä 21.7.2013

Hakasuon seuvun kyläyhistys pisti kesäjuhlat pystyyn myllyllä. Seä oli vähän hilikulla sattaa, mutta onneksi vettä alako ripsie vasta loppupuolella. Ville toevotti porukan aluksi tervetulleiksi mukkaan ja selevitti vähän ohjelmata. Justeerin poijat soettivat ja Mikko laolo lupsakkoa mussikkie aena välistä. 

Takkulan Hannu Rysselistä oli tullunna vieraaksi ja puhhuo lotratti koko ylleisölle.Ja ne Villen kanssa paljastivat semmosen vanahojen sanojen seinän Myllypirtin eteläseinällä. Siihen oli pelastettu 14 vanahoa sannoa, joeta ei enneä juuri käötetä. Karppisen Ossi oli tehny kommeat sanaloatat. Siinä sitä ihmisten kanssa arvuuteltiin sanoja, mitähän nuo mahtanevat tarkottoa, ja aeka moni joutu arvaelemmaan, kun ei tietäny. Mylläri Raemolta sae ostoa ohrajaohoa sekä ohra- ja kaoraryynie, jotka oli jaohettu Hakasuon omassa myllyssä.Emännät oli keittäny toas hyvveä ohrapuuroa myllyssä jaohetuista suurimoesta ja puuro taesi kaekki tehä kaoppasa. Teuvolla oli paistettuja muikkuja ja kyläyhistyksellä savumuikkuja, jotta näläkä ei peässy yllättämmään. Myllykahvilassa palaveltiin kahvin- ja munkinnäläkäsiä.
Vielä se Joakko keksi, että laetettaan Hannun kanssa heinät tuuterolle, niin kun teällä oli tapana ennen vanahaan tehä. Kalantutkimuslaetokselle peäsi myös käömään, kuka halusi nähä, mitä sitä siellä tehhään.  Että tämmöstä jottae oli joutilaella kesäsenä sunnuntaena Hakasuon maesemissa. Teksti : Kaisa Toivonen
Kuvat : Kaisa Toivonen

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti