maanantai 24. kesäkuuta 2013

Melalahden juhannusjuhlatLauluntekijän ajatus …” juhlat kun Jussin päivän on, silloin taas tarkenee…” kävi toteen tämänkesäisissä Melalahden juhannusjuhlissa. Aattoaamun kolea ja sateinen sää muuttui kuin taikaiskusta aurinkoisen lämpimäksi, kauneimmaksi mahdolliseksi juhannussääksi juuri ennen juhlan alkua. Niinpä runsaat sata rantaan tullutta juhlijaa sai nauttia leppoisasta yhdessäolosta aurinkoisessa säässä.

Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Janne Raunio toivotti juhlijat tervetulleiksi. Paltamon seurakunnan kappalainen Marjatta Leinonen piti perinteisen alkuhartauden ja kanttori Natalia Novikovan johdolla laulettiin suvivirren lisäksi Vanhoja tuttuja lauluja


Lasten nurkkauksessa kävi säpinä, kun sormivärit ja katuliidut saatiin käyttöön. Monenväristen maalausten lisäksi syntyi mielikuvituksellisia olioita kivistä. Jonoa pääsi syntymään myös poniratsastuspaikalla. Illan aikana ehti moni pieni juhannusjuhlija saada ikimuistoisen ratsastuskokemuksen lupsakan Kaapo ponin satulassa.


Kylän naiset ovat jo vuosikymmeniä hankkinet uinti- ja teatteriretkikassaan rahaa arvanmyynnillä. Myös nyt kävi arvat hyvin kauppansa ja kakut ja villasukat kuin saunavastatkin vaihtoivat omistajaa tiuhaan tahtiin.

Nälkäkään ei päässyt juhlijoita yllättämään, sillä Kuisman loman muurinpohjaletut ja kahvit pisteltiin hyvää tahtia parempiin suihin. Osuuskunta Tervasilta esittäytyi myös yleisölle myymällä kylmiä juomia ja vuoraamalla makkaratikkuja. Tokihan tikun nokkaan samalla vuokralla sai makkarankin.


Illan kruunasi tietysti juhannuskokko. Tämänvuotinen kokkomestari Osmo onnistui tehtävässään erinomaisesti, joka tietää ilman muuta sitä, että myös tulevina juhannuksina kokon rakentaminen ja sytytys voidaan antaa turvallisin mielin hänen tehtäväkseen.

Seppo HärkönenEi kommentteja :

Lähetä kommentti